پایگاه مقاومت بسیج امام سجاد (ع)
 
یکشنبه 01 مهر 1397 -

رای به سایت :
254
محبوب
صفحه نخست ›› سلامت ›› حوزه 144 محبین ›› پایگاه مقاومت بسیج امام سجاد (ع)
2
محبوب  
رای به خبر :
 محصولات تراریخته ، فواید و مضرات!
محصولات تراریخته ، فواید و مضرات!

جلسه تغذیه و بهداشت با موضوع محصولات تراریخته در پایگاه امام سجاد(ع) برگزار شد.
calendar
تاریخ : 1396/10/15 - 14:36

به گزارش قسم از پایگاه مقاومت بسیج امام سجاد (ع)  حوزه 144 محبین  ناحیه مقاومت بسیج شهید مفتح ،

جلسه تغذیه و بهداشت با موضوع محصولات تراریخته با همکاری سرای محله و حضور خانم مهرانیان در حسینیه یزدیها روز چهارشنبه 13تیرماه ازساعت 4تا5 عصر با تعداد 50 نفر از خواهران  برگزار شد.

نظر به اهمیت موضوع اطلاعات کاملتری که در جلسه هم به آنها اشاره شد در ذیل  ارائه می گردد:

در ابتدا باید دانست که محصولات تراریخته چیست و چگونه تولید می شوند؟

به گزارش افکارنیوز، محصولات تراریخته؛ مواد غذایی و محصولات کشاورزی هستند که از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده و ژن جدید و مطلوبی را از سایر ارگانیسم ها دریافت کرده اند.

طیف وسیعی از مواد غذایی مانند انواع میوه ها و سبزیحات، گوشت ها، حبوبات، غلات، لبنیات و ... را شامل می شوند.

مزایای محصولات تراریخته

به اعتقاد طرفداران، این محصولات دارای مزایایی هستند که کشت آنها را با صرفه کرده است به طوری که ؛

* تولید محصولات قوی تر: محصولات تراریخته در برابر بیماری ها مقاوم هستند.

*محافظت محیط در برابر سموم: به دلیل اینکه محصولات تراریخته نیاز کمتری به سم پاشی از طریق مواد شیمیایی دارند باعث محافظت محیط در برابر سمپاشی و آفت کش ها می شوند.

*ماندگاری بیشتر محصولات: با تغییر در ساختار ژنی این محصولات، بدون نیاز به ماده اضافه ای محصولات مدت زمان بیشتری با کیفیت باقی می مانند.

* جنگل زدایی کمتر: با افزایش جمعیت دنیا، نیاز به تخریب جنگل ها بیشتر می شود اما اگر غذای کافی برای این جمعیت فراهم شود نیازی به جنگل زدایی نیست.

*کاهش گرم شدن زمین: در صورت دستکاری ژنتیکی گیاهان، آنها می توانند دی اکسید کربن بیشتری مصرف کرده و اکسیژن بیشتری را به اتمسفر برسانند در نتیجه این کار پدیده گلخانه ای را کاهش می دهد و باعث کاهش گرم شدن زمین می شود.

*کاهش قیمت غذا: اگر تولید محصولات زیاد شود، قیمت آنها کاهش می یابد.

* تولید محصولات جدید: با دستکاری ژنتیکی محصولاتی به دست می آید که می توانند در هر محیطی رشد کنند  برای تولید گوجه فرنگی در زمین های نمکی و شوره زار.

*مقاومت در برابر حشرات: این محصولات به دلیل مقاومت در برابر حشرات نیاز کمتری به حشره کش ها دارند.

 مضرات محصولات تراریخته

در مقابل مخالفان تولید محصولات تراریخته بر این باورند که در محصولات غیر تراریخته سطح بالاتر آنتی اکسیدان ها، مواد مغذی بالاتر، انرژی بیشتر و پروتئین سالم تر، عملیات کشاورزی بهتر همگی منجر به محصولات بهتری به نسبت محصولات تراریخته می شود.

به اعتقاد آنها این محصولات دارای مضراتی هستند که می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

*واکنش آلرژیک: دستکاری ژنتیکی باعث ایجاد پروتئین هایی در گیاه یا جانور جدید می شود که ممکن است برای بدن انسان به عنوان عامل بیگانه شناسایی شده و منجر به ایجاد واکنش آلرژیک شود.

*نامناسب برای محیط زیست: بقایای این جانداران برای محیط زیست نامناسب است و تا مدت ها به صورت مخفی در طبیعت باقی می ماند.

*کاهش تنوع زیستی: تغییرات ژنتیکی باعث آسیب به برخی ارگانیسم ها (مانند آفات و حشرات) در اکوسیستم می شود و از تنوع زیستی آن ها می کاهد.

*کاهش کارایی آنتی بیوتیک ها: به دلیل تغییرات ژنتیکی، این محصولات به ویروس ها و باکتری ها مقاوم می شوند؛ خاصیت آنتی بیوتیکی خود را در بدن اعمال می کنند و از کارایی آنتی بیوتیک های دارویی می کاهند.

*طعم غیر متداول: به دلیل تغییر در ساختار این محصولات، طعم متفاوتی خواهند داشت.

* نامناسب از جهت تغذیه ای برای انسان ها: این محصولات باعث ایجاد بیماری های جدید در انسان می شوند و در بسیاری از گونه های حیوانات مانند موش ها و پروانه ها باعث مرگ شده اند.

*سلاح بیولوژیک: بسیاری از کشورها از این محصولات به عنوان سلاح بیولوژیک برعلیه دشمنان خود استفاده می کنند.

*بر اساس پژوهش های صورت گرفته دلایل محکمی وجود دارد که محتوای مواد مغذی در مواد غذایی تراریخته به مراتب کمتر از مواد غذایی غیر تراریخته است. در محصولات غیر تراریخته سطح بالاتر آنتی اکسیدان ها، مواد مغذی بالاتر، انرژی بیشتر و پروتئین سالم تر، عملیات کشاورزی بهتر همگی منجر به محصولات بهتری به نسبت محصولات تراریخته می شود.

با توجه به موارد گفته شده، هنوز باید پژوهش  های بسیاری بر محصولات تراریخته انجام و مشخص شود در صورت مصرف این موارد چه تاثیراتی بر سلامت افراد می تواند بگذارد؟ آیا در صورت استمرار امنیت و سلامت جامعه به خطر نمی افتد؟ تاثیرات زیست محیطی این محصولات چیست و آیا مزایای آن بر مضراتش ارجحیت دارد که از شیوه تولید محصولات کشاورزی و غذایی ارگانیک فاصله بگیریم و به سمت تولید و واردات محصولات تراریخته روی آوریم؟

معمولا نسل جوان امروز را نسل روغن‌نباتی خطاب می‌کنند.در آینده نزدیک نیز کودکان امروز را جوانان روغن مایع نباتی دیروز خطاب خواهند کرد!

 در گذشته نه چندان دور کسی از مضرات روغن جامد مطلع نبود، اما نسل روغن‌های پرطرفدار جامد در حال انقراض است و بخش اعظم روغن‌های مصرفی، روغن مایع گیاهی است. در این بین روغن‌های مخصوص سرخ‌کردن نیز با ورودشان به بازار صنایع غذایی، به ما یادآوری کردند که روغن‌های مایع معمولی هم برای سرخ‌کردن و حرارت بالا تولید نشده‌اند. با وجود آنکه هنوز هم خیلی‌ها اعتقاد دارند روغن‌نباتی مزه غذا را بهتر می‌کند، اما دیگر کمتر کسی است که برای سرخ‌کردن از روغن‌های معمولی استفاده کند. مدت‌زمان زیادی از تولید روغن‌های مخصوص سرخ‌کردن نمی‌گذرد و هنوز ابهام‌های زیادی در مورد نحوه مصرف، مواد تشکیل‌دهنده و کیفیت آنها وجود دارد.هر روز نیز ابعاد جدیدتری از مضرات این روغن ها مشخص می گردد.در آینده نزدیک نیز باید منتظر افزایش بیمارانی باشیم که همچون روغن نباتی جامد دیروز دلیل اصلی بیماریشان در اثر مصرف سالها روغن مایع امروز است

روغن های خوب

-روغن خوب همان روغنی است که پیشینیان ما استفاده می کرده اند و با آن عمر طولانی داشته اند.

-روغن خوب همان روغن هایی است که همه ی پیامبران الهی استفاده می کرده اند.

-روغنی که طبیعت آن سرد است برای مصارف صنعتی مفید است، نه برای مصرف انسان.

-روغن های صنعتی که به عنوان روغن خوراکی مصرف می شوند در دمای 40 درجه سانتیگراد در کبد منجمد می شوند.

-هنگام سرخ کردن و... مقداری روغن به دیوارۀ کنار گاز برخورد می کند که روغن خوب بعد از چند ماه به راحتی با یک دستمال پاک می شود در صورتی که روغن های سرد را باید با سیم ظرف شویی برطرف کرد.

-اگر میخی را که قابلیت زنگ زدن داشته باشد، در روغن صنعتی (نباتی) بیندازید، بعد از چند ماه زنگ می زند. بر خلاف روغن های خوب.

-اگر روغن خوب باشد، نباید موقع سرخ کردن داخل مواد غذایی نفوذ کند. مثلا برای سرخ کردن یک کیلو بادمجان، مصرف روغن را حتی تا یک هشتم روغن صنعتی کاهش می دهد .

-روغن نباتی های صنعتی به دلیل سوختن، بیش از یک بار قابل مصرف نیستند در صورتی که روغن های خوب نمی سوزند و می توانید آنها را صدها بار استفاده کنید. مثلا روغن کنجد 250 درجه سانتی گراد را تحمل می کند.

بهترین روغن های خوراکی:

1- روغن زیتون طبیعی و غیر صنعتی 

2- روغن کنجد ( عموما غیر صنعتی و کارخانه ای )

3- روغن محلی (روغن زرد)

4- روغن دنبه گوسفند

این روغن ها دارای طبیعتی گرم و مرطوب (دموی) هستند.

غیر از این چهار مورد بالا بقیه روغن ها چون طبیعتی سرد و خشک (سودایی) دارند خطرناک هستند.

غذایی که با این روغن ها سرخ می شوند (سرخ کردنی ها) دارای طبیعت تابستانی هستند و باعث تناسب اندام و لاغری می شوند. 

در سنین بالاتر از 35 باید در مصرف چربی ها و روغن های حیوانی کمی مراقبت کرد.

بهتر است از روغن زیتون برای خام خوری استفاده کرد نه برای سرخ کردن.


انتهای پیام /
کدخبرنگار: 15113






مطالب مرتبط